Connected to Namibië

In Afrika kunnen kinderen vaak niet naar school omdat ze te ver van school wonen. Connected to Namibia Foundation( CTN) heeft in Tsintsabis een oplossing kunnen realiseren: een schoolinternaat of zoals men het daar noemt: een hostel. Zowel de 100 kinderen als begeleiders kunnen hier verblijven. Coaching van (aspirant)leerkrachten behoort tevens tot de activiteiten van de Stichting.

 

CTN heeft als doel de kansarmen in Namibië, specifiek de San (Bushmen of Bosjesmannen) en de Himba's een betere toekomst te geven. Dit gebeurt door het bouwen van scholen, maar ook door bijvoorbeeld watervoorzieningen te realiseren. Zoals in Seringkop, waar een waterinstallatie op zonne-energie gerealiseerd is om een permanente watervoorziening te garanderen en waar ook de plaatselijke school en de gemeenschap van profiteert.

 

In Seringkop wordt de Boerenvereniging en Namibian Agriculture Union betrokken bij de watervoorziening. Daardoor kan de schooltuin een bijdrage leveren aan extra voedsel voor de schoolgaande kinderen. Ook de grote gemeenschapstuin die mogelijk werd door de watervoorziening, levert extra inkomsten op en is een goed werkgelegenheidsproject.

 

Onze 2 belangrijkste speerpunten zijn: Onderwijs als sleutel tot ontwikkeling van mensen en watervoorziening want zonder water is er geen leven. CTN werkt praktisch, kleinschalig, communiceert goed met de mensen en overheden in de omgeving en zorgt aldus dat een duurzame ontwikkeling op gang komt.

 

Stichting Wereldhuis Eindhoven hielp in 2013 mee met het verzamelen van educatief speelgoed. In 2014 gaat de stichting daar mee door, in 2014 wil Wereldhuis CTN ook financieel ondersteunen zodat de aankoop van meubilair en meer pedagogisch materiaal mogelijk is.

 

Connected to Namibië.jpg